Energie psychologie

Wat is EFT?

EFT staat voor Emotional Freedom Techniques en is onderdeel van de Energetische Psychologie. Het is een positieve, effectieve en snelle methode om remmingen, angsten en andere negatieve emoties snel kwijt te raken. Het is een techniek die helpt om negatieve emoties los te koppelen van een specifieke herinnering of (toekomstige) gebeurtenis die ons in de wegstaat.

De oorzaak van alle negatieve emoties
en lichamelijke problemen met onderliggende emotionele oorzaak
is een verstoring in het energiesysteem van ons lichaam
.”

Hoe werkt zo’n behandeling precies?

De EFT-methode bestaat uit eenvoudige ‘klop’ technieken en het achter elkaar herhalen van affirmaties gericht op de emotionele blokkades. Door simpelweg te ‘kloppen’ op een aantal specifieke acupunctuurpunten (meridianen) van je lichaam, terwijl je je focust op de negatieve emotie en dit in korte zinnen hardop verwoordt (affirmaties), begint de energie weer vrij te stromen in je lichaam. Vervelende en ongewenste gevoelens en sensaties worden verdreven. Het kan op iedereen toegepast worden, van baby tot adolescent.

Een behandeling met EFT kan geschikt zijn bij?

Met EFT kun je op een vriendelijke, positieve, snelle en zeer effectieve manier faalangst, sociale angst, bloosangst, paniek, examenstress, negatieve emoties en hier aan verbonden fysieke klachten zoals migraine en allergieën in een korte tijd kwijt raken. Het is een veilige methode zonder nare bijwerkingen. EFT werkt ook bijzonder effectief bij beperkende gedachten, vliegangst, trauma’s, slapeloosheid, stress, burnout, onzekerheid, angst voor spreken in het openbaar (als ervaringsdeskundige ben ik hierin gespecialiseerd) en nog veel meer.

EFT is meestal een kortdurende therapie, ook omdat je het zelf kunt leren en toepassen.
Als je twijfelt of EFT iets voor je is, stuur me dan even een mailtje en ik neem telefonisch contact met je op.

Tarieven
Sessie van 60 minuten is € 65,- inclusief BTW.