Natuurgeneeskundig consult

Let op: per 1 juli a.s. sluit ik mijn praktijk definitief en neem ik de tijd en ruimte welke nieuwe richting in de complementaire geneeskunde voor mij open gaat.

Natuurgeneeskunde is een natuurlijke en oeroude manier van genezen. De primitieve mens maakte al gebruik van planten en kruiden als medicijn voor genezing en om gezond te blijven. Tegenwoordig zijn we in onze maatschappij zo ver vervreemd van de natuur, dat we vaak de oplossing zoeken in het gebruik van kunstmatige en chemische middelen. Dit heeft een schadelijk effect op onze gezondheid en kan gevolgen hebben voor ons welzijn.
De natuurgeneeskunde gaat uit van het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Daarbij wordt er gekeken naar de mens als geheel. Dit wordt de holistische benadering genoemd. Wanneer je uit balans raakt door b.v. micro-organismen (virussen, parasieten etc.), psychische stress, medicatie, zware metalen of andere schadelijke stoffen zal het zelfgenezend vermogen proberen dit te herstellen. Indien dit niet meer lukt ontstaan klachten op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Mijn werkwijze richt zich op al deze niveaus waarbij de focus ligt op het fysieke niveau (chemische stress).

Praktijk voor natuurgeneeskunde Frank Bruinink werkt hoofdzakelijk met de Body Scananalyser en VEGA testmethode. Daarbij maak ik gebruik van homeopathische middelen, vitamine- en mineralensupplementen (b.v. celzouten), Chinese geneeskunde (meridianenleer) en ultra moleculaire frequenties (trillingen) om waar nodig de gezondheidstoestand op een natuurlijke wijze te bevorderen. Ook let ik op het gebruik van voeding en de tolerantie op voeding en de gehanteerde leefstijl.

VEGA test

Met de VEGA testmethode kan de staat van organen gemeten worden en wordt er onder andere gekeken naar:
– Tekorten aan vitaminen en mineralen
– Intoleranties of allergieën voor voeding
– Hooikoorts
– Blokkades op je meridianen (energiebanen vanuit de Chinese geneeskunde)
– Een belasting met schimmels, parasieten, virussen (ME/CVS), bacteriën (o.a. lyme)
– Psychologische stress
– Vergiftigingen door bijv. zware metalen
– Maag- en darmklachten
– Vermoeidheidsklachten
– Huidklachten
– Longklachten
– Chemische stress zoals pesticiden, antibiotica, algehele narcose, synthetische oxytocine, anticonceptiemiddelen etc.

De VEGA test werkt als volgt: u houdt de negatieve elektrode in de hand, vervolgens zet ik de meetpen (positieve puntelektrode) op de binnenkant van de hand op een acupunctuurpunt. Als ik met de meetpen contact maak met het huidpunt is het lichaam geschakeld in een stroomcircuit. Je wordt in contact gebracht met frequenties/trillingen van een preparaat (een glazen testbuisje met een stof). Met deze stof wordt gemeten hoe het lichaam (zelfstandig/onwillekeurig zenuwstelsel) hierop reageert. Er treedt een verkramping van de huid en bindweefsel op als het lichaam niet goed op een stof reageert. Deze verkramping kan op de weerstandsmeter van de Vegatest worden gelezen. Tevens wordt met de VEGA test gekeken of een middel goed bij u werkt en of u het middel verdraagt.

Gezamenlijk bespreken we wat de beste manier zou kunnen zijn om de bestaande klachten te verminderen c.q. het zelfgenezend vermogen te stimuleren. Denk aan het aanpassen van het voedingspatroon, ondersteuning met voedingssupplementen, maar het kan ook zijn dat een specifiek op de klacht gericht middel nodig is. De focus ligt hierbij op de oorzaak en niet op de symptomen.