Frank Bruinink

Let op: per 1 juli a.s. sluit ik mijn praktijk definitief en neem ik de tijd en ruimte welke nieuwe richting in de complementaire geneeskunde voor mij open gaat.

Graag wil ik met je delen wat mij gemotiveerd heeft om een eigen praktijk te starten. Op mijn 18e kreeg ik te maken met verlies van gezondheid vanwege vage buikklachten, allergieën en chronische vermoeidheid. Mijn vriendin (nu inmiddels mijn vrouw) heeft mij destijds meegenomen naar een homeopathische arts, omdat ik geen genoegen nam met de diagnose ‘prikkelbare darmsyndroom’ en de uitspraak “leer er maar mee leven.” Sinds dat eerste consult ging er een wereld voor mij open en ben ik in de ban geraakt van natuurgeneeskunde. Dit blijkt wel uit het feit dat ik na een consult altijd wilde weten wat voor middelen ik mee kreeg en wat de toepassing daarvan was. Mijn fascinatie voor natuurgeneeskunde werd steeds groter en ben sindsdien in aanraking gekomen met zeer effectieve behandelmethoden. Hoeveel beter ik me ben gaan voelen in al die jaren is met geen pen te beschrijven. Dat gun ik jou ook!

Ergens gaf een stemmetje altijd wel aan dat ik mensen met mijn opgedane kennis moest gaan helpen, maar ik heb nooit de stap gezet om dit ook daadwerkelijk te gaan doen. Totdat ik ongeveer 7 jaar geleden een coachingstraject heb gevolgd via een werkgever bij Happy Brain Clinics. Daar kreeg ik inzicht in wie ik ben en waar ik energie van krijg. Daarna is het snel gegaan en heb ik van 2016 – 2019 een Natuurgeneeskundige opleiding, HBO medische basiskennis, Ziekteleer, diagnose en advies en andere cursussen op dit gebied gevolgd.

Zoals aangegeven heb ik naast mijn praktijk een baan in het veiligheidsdomein als Adviseur Informatiemanagement. Deze combinatie houdt mijn energie in balans. In de nabije toekomst wil ik de nadruk leggen op het helpen van mensen in mijn praktijk, want dat geeft mij veel voldoening en is in deze tijd heel hard nodig!

Samenwerking praktijk Souladvice
Ik werk nauw samen met mijn vrouw Tineke Bruinink van praktijk Souladvice. De expertise en focus ligt in mijn praktijk met name op het fysieke niveau en bij Tineke op mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. Zo vullen wij elkaar goed aan en hebben wij gekozen voor een holistische benadering van de mens. Voor meer informatie over de behandelmethodes van Tineke verwijs ik je door naar: www.souladvice.nl